пятница, 23 января 2015 г.

Вивід коштів з APM рахунку. Частина 2: "Вивід з PayPal"

Коли користувачі APM Agentuur переглянули перші рекламні банери на своїх рекламних дошках і отримати за це кошти (90% від того, що заплатив за розміщення рекламодавець) на свій рахунок у PayPal, у них є декілька варіантів, що робити з цими коштами.

Я обрав для українських користувачів найкращі 5 варіантів, про них і піде мова у цій статті.





Частина 2 "Вивід з PayPal"

Увага! Все нижченаведене є суто моя історія, заснована на моєму особистому досвіді і фантазії і зроблена за допомогою фотошоп. Якщо ви вирішили повторити мої дії і на якомусь етапі у вас щось пішло не так, я не несу відповідальності за можливі наслідки! 

Отже, як ви вже зрозуміли, офіційно вивести PayPal в Україні не вийде. Платіжна система завзято ігнорує українців вже котрий рік. Хоч число користувачів PayPal зростає з кожним днем, але поблажок не передбачається. Час від часу ЗМІ повідомляють що ось-ось PayPal повинні впровадити повноцінну роботу з громадянами України, але щоразу ця інформація виявляється лише обіцянкою. Сидіти і чекати милості від PayPal можна ще не один рік, а ось потреби вивести гроші на свій рахунок, щоб мати можливість ними повноцінно користуватися, виникає у сотень людей щодня.

Питання напрошується само собою - як вивести PayPal в Україні, при цьому не втративши велику суму на обмінах та конвертаціях? Давайте розглянемо декілька способів вирішити дану проблему:


Спосіб 1. Посередники при обміні



Мабуть, найпростіший, але не дуже безпечний спосіб - знайти посередника, який зможе конвертувати вам PayPal в потрібну валюту. Чому спосіб простий? Та тому, що таких посередників на форумах вистачає. Знайти пропозиції не складе труднощів. А ось вибрати серед них надійну - це вже складніше.

Схема роботи проста. Посередник готовий прийняти на свій рахунок в PayPal потрібну суму грошей, а в замін переслати вам на рахунок або електронні гаманці еквівалент за встановленим ним курсом.


Мінуси:
- Дуже часто можна наштовхнутися на шахраїв, які отримавши гроші з вашого рахунку PayPal пропадають раз і назавжди. Звичайно, ви можете написати в службу підтримки і спробувати повернути перераховані гроші, але весь процес займе час, і не факт, що рішення буде на вашу користь.
- Навіть якщо ви знайдете авторитетного міняйла, який не буде обманювати, то відсоток обміну вас неприємно здивує. Не знаю яка ситуація на ринку на даний момент, але ще декілька місяців тому міняйли брали від 15% і більше. Тобто, перевівши на рахунок посередника 1000 доларів з PayPal, ви отримаєте на свій рахунок суму еквівалентну 850 доларам США. І це мінімум. Хтось запитує в рази більше.

Плюси:

Оперативність. Ви за лічені хвилини проведете угоду і отримаєте гроші. Також, якщо вам пощастить, то можете знайти чесного посередника з дуже низькою комісією. Це, як правило, наші співвітчизники живуть у США або Європі, і мають можливість виводити PayPal готівкою. Є посередники, які беруть за свої послуги 7% комісії, а при сумі обміну більше 10.000 доларів і взагалі 5%.
+ Чудово, якщо посередником може бути ваш родич або друг, який живе за кордоном - в такому випадку довіра збільшується, а відсотки, які за цю операцію візьме посередник, зменшуються.


Спосіб 2. Автоматичні обмінники

Якщо ви не довіряєте людям або ж просто не вдалося знайти хорошого посередника з мінімальною комісією, то можете скористатися онлайн сервісами обміну. Ці сервіси є офіційно зареєстрованими організаціями, з документами і належною відповідальністю. Тут можна не боятися шахрайства, але теж не варто довіряти першому зустрічному.

Як правило, подібні сервіси виводять гроші на Яндекс гаманець, або ж на гаманці WebMoney. Дивіться щоб обмінний пункт був офіційно авторизованим сервісом
WebMoney, мав хорошу репутацію, високий бізнес рівень. Всі ці фактори можуть на 99,99% запевнити вас в тому, що угода відбудеться максимально чесно. На момент написання статті мені вдалося знайти  обмінник з мінімальною комісією 9,9% при обміні PayPal Euro -> WME.
 

Моніторити обмінники, що дають можливість вивести PayPal в Україні можна на цьому сайті.

Мінуси:
- Вам доведеться розібратись як працює обмінник. До того ж, сама процедура обміну може зайняти деякий час.
- Вивівши кошти на WebMoney, зняти їх ви зможете у більшості випадків в гривнях. Деякі банки пропонують вивести кошти шляхом отримання готівки в касі, але за це теж вони беруть комісію.
Вам в будь-якому випадку доведеться пошукати оптимальний для себе варіант виведення коштів з WebMoney.

Плюси:
+ Надійність. У момент, коли ваші гроші потрапили на гаманець WebMoney, ви можете бути спокійні. Акаунт WebMoney, на відміну від акаунта PayPal, перевіряти на вашу приналежність до громадян Польщі, США чи РФ ніхто не буде.
+ За допомогою WebMoney ви можете розраховуватись у багатьох інтернет-магазинах в Україні. Це буде досить вигідне вкладання коштів. До того ж, зберігання у валюті євро досить надійне з огляду на коливання національної валюти.



Спосіб 3. Рахунок у закордонному банку


PayPal без обмежень працює з банками із РФ, США і Європи. Один з варіантів виводити гроші на пряму, не сплачуючи комісії посередника і обмінників - відкрити рахунок у закордонному банку, отримати їх карту і прив'язати даний рахунок до свого акаунту PayPal.
 

Відразу скажу, що спосіб не настільки простий, як може здатися. Тут є кілька проблем. По-перше, багато банків просто так не відкривають рахунки нерезидентам країни в якій працюють. Тому, якщо ви не громадянин США або країни Європейського союзу, то в більшість банків шлях закритий. По-друге, PayPal може не прийняти ваш рахунок, або ж вимагати підтвердження того, що ви є громадянином тієї країни, де відкрито рахунок. Якщо не пройти таку верифікацію, то ліміт фінансових операцій по карті буде мінімальним.

Ось, наприклад, план дій, якщо ви хочете відкрити рахунок у польському банку в доларах, євро, злотих. Самостійно, швидко, без посередників і комісій:

  1. Нам потрібні: закордонний паспорт громадянина України, діюча шенгенська/польська віза.
  2. Їдемо до Львова.
  3. Якщо своєю машиною - їдемо далі до польського міста Перемишль, який знаходиться в 10 хвилинах їзди від кордону з Україною.
  4. Якщо не на автомобілі - до Перемишля можна дістатися маршруткою або взяти приватного таксиста (середня вартість близько 100 доларів США).
  5. У Польщі нас цікавить Міленіум Банк. Це дочірній банк найбільшої португальської фінансової групи Banco Comercial Portugues. У 2013 році визнаний «Банком року» в Польщі за версією журналу Newsweek, а його інтернет-банкінг названий кращим у рейтингу Global Finance.
  6. Адреса відділення в Перемишлі: Placowka NR 203 Вт Przemysłu вул. Wladycze, 1 37-700, Пшемисль
  7. Заходьте, посміхаєтеся, говорите чарівні слова «Конто нерезидент» (конто - це рахунок).
  8. За 15 хвилин безкоштовно відкриваєте рахунок - в злотих, євро і доларах. Кладете 5 євро на рахунок - шоб потім прив'язати рахунок до PayPal.
  9. Платіжна картка приходить поштою приблизно через тиждень-півтора. Активуєте її через інтернет.
  10. Користуєтесь.   
Приблизно така сама послідовність дій, якщо вам зручніше відкрити рахунок в РФ, але майте на увазі, щоб в такому випадку ви будете оперувати валютою - виключно рублі.

Мінуси:
- Служба безпеки PayPal може зацікавитися акаунтом, рахунок якого зареєстрований у Європі, а всі транзакції приходять в Україну. Багато ризиків.
- Вам потрібно буде здіснити подорож до банку, а якщо картку-рахунок потрібно буде за деякий час переоформити, знову доведеться пакувати валізи.

Плюси:
+ У вас з'явиться легальний рахунок в європейському банку.
+ Ви з легкістю зможете оперувати тою валютою, якою хочете, та накопичувати її. Це буде надійно.


Спосіб 4. Фізичні товари


Хоч
офіційно вивести гроші з PayPal в Україні не можна, але обмежень на покупки в інтернеті ніхто не встановлював. Ви можете без проблем витратити все на шопінг в зарубіжних інтернет магазинах, або ж на оплату лотів з аукціону eBay.

Але може виникнути логічне запитання: «Навіщо мені товари, якщо я хочу отримати готівку?». Давайте розглянемо більш витратний за часом, але менш витратний по грошах процес виведення грошей з PayPal.

Алгоритм простий - ви знаходите людей, які хочуть щось купити в зарубіжних інтернет магазинах, але не мають свого рахунку в PayPal. Та й заморочуватися не хочуть, адже покупки роблять не часто. Ви пропонуєте оплатити товар через PayPal, а з них берете гроші готівкою. Вигода для обох сторін - покупець економить гроші на конвертації і введенні \ виведенні, а ви, у свою чергу, не переплачуєте на обміні.

Також можна пропонувати свої послуги різним інтернет магазинам, ставши їх посередником в покупці товарів. Повірте, багатьом цей варіант може підійти. Залишилося тільки знайти і домовитися. Так, спосіб не простий, але якщо його поставити «на конвеєр», то ви ніколи не будете мати проблем з виведенням PayPal в готівку.


Мінуси:
- Коли ви отримали кошти на рахунок PayPal, вам варто якнайшвидше знайти на що їх витратити в інтернеті. Навіть, доцільніше спочатку знайти потрібну річ, а потім виводити кошти з рахунку АРМ у PayPal. Проблема у згадуваній вище ймовірності (невеликій, але тим не менше) заблокування вашого неукраїнського акаунту PayPal.

Плюси:

+ Найефективніше використання коштів! По-перше, ви не сплачуєте усіляких комісій при виведенні грошей. По-друге, в інтернет-магазині ціни дешевші, а якщо згадати, що там ви купуватимете за валюту євро, ви двічі у виграші порівняно з покупкою в українських інтернет-магазинах.



Спосіб 5. Віртуальні карти банку США
І останній варіант, за допомогою якого ви зможете вивести PayPal в Україні - це отримання віртуальної карти банку США. Мова піде про компанію Payoneer, яка надає всім бажаючим можливість відкриття віртуального банківського рахунку в банку США. А це вже зовсім інший рівень, який дозволить без проблем використовувати PayPal, вводити і виводити зароблені гроші.

Знадобляться:
  •      Американська адреса (придумана або взята з інтернету)
  •      Американський номер телефону
  •      Карта Payoneer (як отримати карту - шукайте в інтернеті, особливості: 30$ - річне обслуговування, карта прийде поштовим відправленням, доведеться чекати 2-3 місяці)
  •      Скан вашого закордонного паспорта або водійського посвідчення, де написані ваші   Ім'я Прізвище латинськими літерами (знадобиться пізніше)
Алгоритм дій такий:
  •      Створюємо новий американський акаунт PayPal
  •      Підтверджуємо по електронній пошті
  •      Прив'язуємо ваш банківський аккаунт US Payment Service (Payoneer)
  •      Прив'язуємо карту
  •      Приймаємо платежі
  •      Виводимо гроші на карту Payoneer. Знімаємо в банкоматі.
Ще дуже важливо - абсолютно всі дії з акаунтом PayPal треба робити з американської IP-адреси. Для цього можна використовувати програму Security KISS Tunnel, яка відмінно виконує це завдання.


Ось основні способи, які дозволять вам вивести гроші з PayPal в Україні. Звичайно, хотілося б, щоб компанія почала офіційно працювати в нашій країні і багато користувачів PayPal не шукали обхідні шляхи виведення своїх грошей, не переплачували посередникам, і не ризикували потрапити в бан за використання чужих банківських рахунків. Але, в найближчій перспективі чекати PayPal в Україні не доводиться, тому використовуємо те, що є на даний момент.



 

20 комментариев:

  1. Цікава стаття. А якщо маючи відкритий рахунок в польському банку (картку польського банку), кошти можна знімати в Польщі в банкоматі без проблем, вірно?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Так, можна знімати в банкоматі. Наразі APM Agentuur зупинила співпрацю з Paypal та працює з литовською платіжною системою Paysera. Ця система також міжнародна, на відміну від Paypal, працює в Україні і там менші комісії. Раджу картку Paysera Visa http://simplepaysera.blogspot.com/2015/12/paysera-visa.html

      Удалить
    2. Доброго вечора.Автор який порадите варіант для виведення коштів з PayPal ?

      Удалить
    3. Всі варіанти описані, тут вже що більше кому підходить... Якщо потрібно разово вивести гроші, найкраще, це якщо є родичі або друзі за кордоном - вони можуть вивести. Якщо на регулярній основі виводити, то автоматичні обмінники. Якщо регулярно великі суми, то можна подумати і про рахунок в закордонному банку або карту Payoneer.

      Удалить
    4. можете підказати які є автоматичні обмінники ? назву їх

      Удалить
    5. Посилання на них є у статті, це автоматичний обмінник http://exchangex.ru/index.php
      Це моніторинг всіх обмінників, можна підібрати по валюті, яка потрібна http://kurs.com.ua/ua/webmoney/ppusd/wmz

      Удалить
    6. Автор а ця програмка для зміни ip Security KISS Tunnel вона безпечна ??? паролі не краде,нічого такого ?

      Удалить
    7. Не повина була б красти паролі, безпечна

      Удалить
    8. буду пробувати.дякую !

      Удалить
    9. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
    10. автор ви мене звісно вибачте що я стільки питань ставлю але всьо загружений одним питанням як то вивести бабло на Pay Pal і потім з Pay Pal )) Тільки що заміти ваш найперший комент де ви згадали про Paysera Visa...непідкажете чи можна з Pay Pal на цю Paysera Visa гроші перевести??

      Удалить
    11. Тарас у Вас все получилося з виводом грошей з PP? можете полілитися досвідом ?

      Удалить
    12. скажіть будь-ласка чи важливо вказувати інформацію ( особисті дані ) в Pay Pal ? я хочу попробувати відкрити відкрити рахунок в польщі ( є така можливість ) і прив'яза до нього Pay Pal. але як ви розумієте в польщі я не живу от і інтересуюся чи можна шось навигадувати ( де особисті дані) ?

      Удалить
    13. Можна вигадати тільки адресу проживання - вказати будь-яку існуючу адресу. При цьому якщо PayPal виявить невідповідність, може заблокувати акаунт. Ймовірність цього низька, але вона є.
      Інші ваші дані мають бути достовірними.

      Удалить
    14. дякую.ше в мене є два питання. 1 як настроїти в PP шоб при отримані валюти вона обмінювалася по курсу банку а не PP і друге якшо припустимо рахунок буде відкрити в злотих то всі надіслані мені кошти будуть переводитися в злоті незалежно яка валюта приходить і чи можна змінити валюту в яку я хотів би шо вона конвертувалася навіть якшо рахунок відкрито в злотих ??? буду дуже вдячний за відповідь

      Удалить
    15. 1. Наскільки я знаю, валюта завжди буде обмінюватись по курсу PP. Не стикався з тим, щоб можна було по курсу банку.
      2. Кошти не будуть переводитись в злоті, кошти будуть в тій валюті, в якій і прийшли, збоку буде просто подано еквівалент у злотих, але примусового обміну не буде

      Удалить
    16. дякую.все таки знайшов інформацію шо внутрішній обмін можна поставити по банку а не по курсу PP . буду розбиратися.дякую ще раз

      Удалить
  2. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить